Cancel Preloader

Από ποια ημέρα αποζημιώνεται ένα ατύχημα ρήξης μηνίσκου γόνατος;

Όλα τα ασφαλιστήρια των εταιρειών, υγείας, ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, και άλλα που συνδέονται με ατυχήματα, αποζημιώνουν τον ασφαλισμένο παθόντα, από την πρώτη ημέρα ισχύος του συμβολαίου του.

Σε κάποιες όμως περιπτώσεις συμβολαίων υγείας, συναντώνται ορισμένες εξαιρέσεις του παραπάνω κανόνα και οι οποίες αφορούν συγκεκριμένα ιατρικά θέματα.

Σε αυτήν την κατηγορία συναντώνται ορισμένα ασφαλιστήρια, που αναγράφουν χρονική αναμονή κάλυψης των ατυχημάτων, που σχετίζονται με συγκεκριμένα ιατρικά περισταρικά όπως για παράδειγμα «γόνατο-μηνίσκο» ή γενικότερα «μυοσκελετικά προβλήματα». Η συχνότερη αναμονή που παρατηρείται στους όρους των συμβολαίων είναι 12 μήνες, ενώ πιο σπάνια συναντώνται και διαστήματα 6 ή και 9 μηνών. Στους γενικούς όρους του εκάστου ασφαλιστηρίου (δεν είναι όλα τα συμβόλαια ίδια) αναγράφεται ρητά το τι ακριβώς καλύπτουν ή τι δεν καλύπτουν και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ισχύει η αναμονή, ανάλογα το ατύχημα και την περίπτωση.

Οι φίλοι διαμεσολαβητές ανεξαρτήτως παλαιότητας και εκπαίδευσης, θα ήταν χρήσιμο να ελέγχουν τους όρους των συμβολαίων που προωθούν, ώστε να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι, σε περίπτωση μιας νοσηλείας από ατύχημα.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και εδώ αναδύεται για ακόμα μια φορά η ανάγκη διαρκούς και ουσιώδους εκπαίδευσης τόσο των ασφαλιστικών προϊόντων όσο και των βασικών ασφαλιστικών εννοιών.

Πηγή : https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/119543/apo-poia-imera-apozimionetai-ena-atyhima-rixis-miniskoy-gonatos