Cancel Preloader
 Τι είναι η ασφάλιση Επαγγελματικής  Αστικής Ευθύνης;

Τι είναι η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης;

Τι είναι η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης;

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και  όλες οι επιχειρήσεις σήμερα, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, έχουν σημαντικές υποχρεώσεις και αναλαμβάνουν συγκεκριμένες ευθύνες έναντι εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών.

Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον με αυξανόμενες απαιτήσεις, η κάλυψη της Αστικής Ευθύνης αποτελεί πολύτιμο και απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία.

Μπορούν να ασφαλιστούν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και εστιάτορες, φρουροί ασφαλείας, κατασκευαστές, σχεδιαστές, κομμωτές – κομμωτήρια, παραϊατρικά επαγγέλματα όπως κοινωνικοί λειτουργοί, ,ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές.

Μπορούν να ασφαλιστούν τόσο τα φυσικά  πρόσωπα όσο και νομικά πρόσωπα.

Τι καλύπτει ένα Ασφαλιστήριο Επαγγελματικής Ευθύνης;

Η ευθύνη του Ασφαλισμένου  καλύπτει  όλα τα ποσά έως το ποσό των συμφωνημένων ορίων ευθύνης, τα οποία ο Ασφαλισμένος υποχρεούται να πληρώσει σε τρίτους ως αποζημίωση για ζημίες που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των επαγγελματικών του ενεργειών ή αδράνειας.

Καλύπτονται όλα τα αποδεδειγμένα δικαστικά έξοδα σε υποθέσεις εναντίον του Ασφαλισμένου, βάσει των απαιτήσεων που καλύπτονται από την ασφάλιση.

Καλύπτεται η χρηματική αποζημίωση για Σωματικές Βλάβες ή και Θάνατο Τρίτων.

Καλύπτονται επίσης και  πιο εξειδικευμένοι κίνδυνοι, οι οποίοι αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα και οι οποίοι μπορούν να αποκλειστούν βάσει των Γενικών Όρων και Προϋποθέσεων Ασφαλίσεων.

Μπορεί να συμφωνηθεί μια ημερομηνία αναδρομικής ισχύος της ασφάλισης.

Οι ενέργειες του Ασφαλισμένου εκτός του πεδίου της επαγγελματικής του δραστηριότητας δεν καλύπτονται συμφώνα με τους βασικούς ορούς του Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο.

Όρια ευθύνης

Τα όρια ευθύνης μπορεί να είναι είτε  υποχρεωτικά είτε εθελοντικά.

Τα υποχρεωτικά όρια ορίζονται από το νόμο και σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας. Οι ασφαλισμένοι υποχρεούνται να συμφωνήσουν με αυτούς.

Τα εθελοντικά όρια επιλέγονται από τον Ασφαλισμένο. Συμφωνείται ένα όριο ευθύνης για ένα συμβάν και σε μια μονάδα για ολόκληρη τη διάρκεια του Συμβόλαιο.

Η ευθύνη ενός Ιατρού εξαρτάται από το πραγματικό ποσό της ζημίας, αλλά όχι περισσότερο από το συμφωνημένο όριο ευθύνης.

Το ύψος του ασφαλίστρου

Το ασφάλιστρο καθορίζεται από την Ασφαλιστική Εταιρία  και εξαρτάται από το Όριο Ευθύνης, τη συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα, την αναδρομική ημερομηνία του ατόμου πού είναι ασφαλισμένο.

Διαχείριση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Η Ασφάλιση συνάπτεται αφού ο υποψήφιος προς ασφάλιση υποβάλει στον Ασφαλιστικό Σύμβουλο μια ολοκληρωμένη αίτηση με την υπογραφή του.

Το συμβόλαιο τίθεται σε ισχύ μετά την πληρωμή του ασφαλίστρου ή της πρώτης δόσης.

Ασφαλιστική αποζημίωση

Κατά γενικό κανόνα, το ασφαλιστικό συμβάν στο πλαίσιο της Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης είναι η εμφάνιση του επιβλαβούς αποτελέσματος για το οποίο είναι υπεύθυνος ο Ασφαλισμένος.

Η ασφαλιστική αποζημίωση καταβάλλεται μετά από γραπτή αίτηση και βασίζεται σε δικαστική απόφαση που έχει τεθεί σε ισχύ εναντίον του Ασφαλισμένου ή έχει επιτευχθεί γραπτή συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων μερών του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και του ζημιωθέντος.

Όταν η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι υποχρεωτική, ο έλεγχος της ύπαρξης σύμβασης ασκείται από τους φορείς στους οποίους αυτό ορίζεται από το νόμο.

➡ Εξασφαλίστε σήμερα την δική σας ασφαλιστική επαγγελματική κάλυψη!

➡ Η διαδικασία για να προχωρήσετε στην ασφάλιση είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει απευθείας με προσωπική επαγγελματική συνάντηση μαζί μου είτε μέσο διαδικτύου, είτε στο γραφείου μου.