Cancel Preloader
 Τι να κΑνω εΑν χρειαστεΙ να νοσηλευτΩ και Εχω συμβΟλαιο νοσοκομειακΗς περΙθαλψης;

Τι να κΑνω εΑν χρειαστεΙ να νοσηλευτΩ και Εχω συμβΟλαιο νοσοκομειακΗς περΙθαλψης;

Σε περίπτωση που ένας ασφαλισμένος χρειαστεί να νοσηλευθεί, θα πρέπει να κάνει ορισμένες ενέργειες.

Για έκτακτα περιστατικά υγείας: Τηλεφωνική κλίση στο συντονιστικό κέντρο της εταιρείας και γνωστοποίηση της ασθένειας ή του ατυχήματος, πριν την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας θα υπενθυμίσει τις παροχές του συμβολαίου για τα έκτακτα περιστατικά ή και τυχόν νοσηλεία εάν ακολουθήσει, και θα ενημερώσει για το πλησιέστερο συνεργαζόμενο νοσοκομείο.

Για προγραμματισμένες νοσηλείες σε Συμβεβλημένο Νοσοκομείο:

Εάν έχει γίνει έγκαιρη ενημέρωση της εταιρείας, σχετικά με την ημερομηνία εισαγωγής και το πρόβλημα υγείας, τότε ο ασφαλισμένος πηγαίνει απευθείας στο νοσοκομείο, χωρίς άλλη ενέργεια. Εάν δεν έχει γίνει ενημέρωση, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί το τηλεφωνικό κέντρο.

Κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προβεί σε αναγγελία νοσηλείας στο γραφείο κίνησης και στο γραφείο της ασφαλιστικής εταιρείας που λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο. Σε περιπτώσεις αδυναμίας, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ασφαλιστικής εταιρείας επισκέπτεται τον ασφαλισμένο ασθενή στο δωμάτιό νοσηλείας και τον βοηθάει με τη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων.

Κατά την εισαγωγή είναι απαραίτητα η ταυτότητα, ο αριθμός συμβολαίου και η εταιρεία, το θεωρημένο βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή το ΑΜΚΑ, ιατρική γνωμάτευση, εξετάσεις και κάποια άλλα που θα έχουν ζητηθεί έγκαιρα από το νοσοκομείο ή την εταιρεία.

Κατά την έξοδο του ασφαλισμένου από το νοσοκομείο, επειδή είναι συμβεβλημένο, η εξόφληση των δαπανών γίνεται απευθείας από την εταιρεία, χωρίς να χρειαστούν άλλες ενέργειες από τον ασφαλισμένο. Εάν στο ασφαλιστήριο υγείας, ισχύουν απαλλαγές ή ποσοστά κάλυψης, τότε θα προκύψει ο ασφαλισμένος να πληρώσει ένα ποσό. Εάν ο ασφαλισμένος παράλληλα με την ιδιωτική διαθέτει και δημόσια ασφάλιση, τότε το ποσό αυτό μειώνεται σημαντικά ή και μηδενίζεται.

Για νοσηλείες σε Μη Συμβεβλημένο Νοσοκομείο:

Τηλεφωνική κλίση στο συντονιστικό κέντρο της εταιρείας και γνωστοποίηση της ασθένειας ή του ατυχήματος και του νοσοκομείου που επιλέχθηκε για νοσηλεία. Ενδέχεται εκπρόσωπος γιατρός της ασφαλιστικής εταιρείας, να επισκεφθεί τον ασφαλισμένο στο μη συνεργαζόμενο νοσοκομείο, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Κατά την έξοδο του ασφαλισμένου από το μη συμβεβλημένο νοσοκομείο, πρέπει ο ίδιος να εξοφλήσει τις δαπάνες που προέκυψαν. Κατόπιν πρέπει να προσκομίσει στον διαμεσολαβητή, εισιτήριο και εξιτήριο νοσηλείας, απόδειξη εξόφλησης δαπανών, ιατρικές γνωματεύσεις, εξετάσεις, αποδείξεις, κουπόνια φαρμάκων, ιστορικό, πρωτότυπη βεβαίωση συμμετοχής του δημόσιου ταμείου εάν υπάρχει, αντίγραφα αποδείξεων, αντίγραφο εκκαθαριστικού και οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ζητηθεί. Εφόσον γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και συντρέχουν οι προϋποθέσεις, η αποζημίωση θα καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Πριν από οποιαδήποτε νοσηλεία, έκτακτη ή προγραμματισμένη, πρέπει οι ασφαλισμένοι να ενημερώνουν την εταιρεία τους και τον προσωπικό τους διαμεσολαβητή.

Πηγή:

https://www.nextdeal.gr/asfalistis/diamesolavisi/125021/ti-na-kano-ean-hreiastei-na-nosileyto-kai-eho-symvolaio