Cancel Preloader
 Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Ασφάλιση Απώλειας Εισοδήματος; 10 απλές συμβουλές!

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την Ασφάλιση Απώλειας Εισοδήματος; 10 απλές συμβουλές!

Εάν αναζητάτε καθοδήγηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος , αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να λάβετε την καλύτερη απόφαση βάσει των συγκεκριμένων αναγκών σας.
Επειδή το μέλλον είναι αβέβαιο, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για αυτό που μπορεί να μας συμβεί απρόβλεπτα στη ζωή.


1. Εάν το εισόδημά σας εξαρτάται από εσάς και καλύπτει όλες τις ανάγκες της οικογένεια σας – το χρειάζεστε.

Εάν στην οικογένεια σας υπάρχουν άτομα που εξαρτώνται από το εισόδημά σας – ή εάν οι οικογένεια σας εξαρτάται από το εισόδημά σας – χρειάζεστε ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος.
Καταλαβαίνετε πως ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς εισόδημα θα μπορούσε να εξαντλήσει τις αποταμιεύσεις σας και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά σας.

2. Η ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος αντικαθιστά ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εργαστείτε εξαιτίας μια ασθένειας ή ενός ατυχήματος.

Εάν δεν θα μπορούσατε να εργαστείτε λόγω ασθένειας ή τραυματισμού, η ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε τα πιο βασικά έξοδά σας και να καλύψετε βασικές ανάγκες όπως τρόφιμα, βοηθητικά προγράμματα, σχολικά δίδακτρα, πληρωμές για το σπίτι και το αυτοκίνητο.

3. Γνωρίζετε πώς οι περισσότερες μακροχρόνιες απουσίες οφείλονται σε ασθένειες και όχι σε ατυχήματα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πιο σύνηθες αναπηρίες προκαλούνται από ατυχήματα, όμως στην πραγματικότητα η πλειονότητα των μακροχρόνιων απουσιών οφείλεται σε ασθένειες.

4. Το χρειάζεστε ακόμα και αν είστε νέοι και υγιείς.

Σχεδόν 1 στα 4 από τα σημερινά 30 ετών θα γίνουν άτομα με ειδικές ανάγκες πριν φτάσουν στην ηλικία των 67 ετών. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να έχετε ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος όταν είστε νέοι και υγιείς.

5. Ο κίνδυνος της απώλειας εισοδήματος και της μόνιμης ή πρόσκαιρης ανικανότητας στα χρόνια που εργάζεστε, μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ο, τι νομίζετε.

Ο κίνδυνος να υποφέρετε από μόνιμη ή πρόσκαιρη ανικανότητα , ασθένεια ή τραυματισμό μπορεί να είναι ο πιο πιθανός από ο, τι αντιλαμβάνεστε.
Στην πραγματικότητα, ο μέσος όρος 30 ετών είναι το πιο πιθανό να γίνει αναπηρία παρά να πεθάνει πριν από την ηλικία των 67 ετών. Η ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος σάς βοηθά να διατηρήσετε μια σταθερή ροή εισοδήματος όταν δεν θα μπορείτε να εργαστείτε λόγω μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος.

6. Ένας καλός κανόνας είναι να προστατεύσετε το 60-80% του εισοδήματός σας.

Θα πρέπει να καλύψετε τα βασικά σας έξοδα διαβίωσης.

Το 72% των καταναλωτικών δαπανών καλύπτει βασικές ανάγκες και βασικά έξοδα όπως στέγαση, τροφή, μεταφορά, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση.

7. Η μερική ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος είναι καλύτερη από καμία ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος.

Όταν οι προϋπολογισμοί είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι, ξεκινήστε με ένα μικρό ποσό κάλυψης για να μπορέσετε καλύψετε τις πιο βασικές πληρωμές όπως των ενοικίων ή ενυπόθηκων δανείων και να διατηρήσετε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειά.
Η ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος είναι πιο προσιτή από ο τι νομίζετε.
Για παράδειγμα, ένα υγιές άτομο 40 ετών μπορεί να λάβει μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ με αρχικό ασφάλιστρο περίπου 25 ευρώ το μήνα.

8. Γνωρίζετε το πόσο της κάλυψης για την ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος σε περίπτωση που έχετε στην εργασία σας Ομαδικού Ασφαλιστήριο για των υπαλλήλων;

Ελέγξτε αν διατίθεται κάλυψη για την ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος μέσω του Ομαδικού πακέτου παροχών των υπάλληλων. Ίσως θα έπρεπε να εξετάσετε προσεκτικά την κάλυψη, δεδομένου ότι τα οφέλη των Ομαδικών Συμβολαίων από μόνα τους μπορεί να μην αρκούν λόγω πιθανών περιορισμών παροχών και τύπων εισοδήματος που καλύπτονται.

9. Να γνωρίζετε πώς δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχετε σωστές συμβουλές από έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο.

Ζητήστε συμβουλές για το πόσο ασφαλής και ποσό αναγκαία είναι η κατάλληλη για εσάς και τις ανάγκες σας μια ασφάλιση Απώλειας εισοδήματος.
Μιλήστε με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο.
Η ανάληψη δράσης για την δική σας προστασία και αυτή της οικογένειάς σας με ασφάλιση Απώλεια εισοδήματος αποτελεί σημαντικό μέρος ενός ισχυρού οικονομικού σχεδίου.

10. Να προσέξετε την οικονομική δύναμη και η φήμη της εταιρείας που θα έχετε την κάλυψη.

Όταν θα αγοράζετε μια ασφάλιση για την Απώλεια του εισοδήματος σας , η Εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε δεσμεύεται μακροπρόθεσμα. Εάν συμβεί το απρόβλεπτο γεγονός, θα λάβετε την αποζημίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως είναι λογικό να την αγοράσετε από μια εταιρεία με εμπειρία, οικονομική δύναμη και σταθερή φήμη.

Προστατεύστε τους εαυτούς σας και τις οικογένειές σας.